Om mig

OM MIG

Hej, jag heter


Marina Stenblock


Jag är en konstnär verksam söder om Stockholm men uppvuxen vid havet på Orust. 


Att måla är ett sätt för mig att finnas till; för att det är kul, för att må bra och för att jag alltid hamnar där i skapandet. Jag har provat att åka hemifrån utan att ta med färger och pennor men det slutar alltid med att jag hittar en affär och köper block, kritor, färger vad som finns och sätter mig och målar. Det är något som behöver komma ur mig som är annat än ord. Det är inte alltid en form utan kan vara en känsla som uttrycks i färg. Processen är igång och jag vet sällan själv vart den ska sluta. Till större målningar använder jag oftast akrylfärg på duk och mindre målningar akvarellfärger på papper. Ofta skapar jag utomhus så bli inte förvånad om det förekommer sand och blomblad i målningarna. Senaste tiden har jag utforskat lager på lager med diverse collagetekniker. Återanvänder också gärna material i mitt skapande. Ibland experimenterar jag med att blanda egna färger. Det tar aldrig slut på områden att undersöka.

I mitt skapande gör jag mitt bästa för att fånga det som inte alltid syns, men känns. De energier jag sedan målar på duken kan ofta kännas när du betraktar målningarna och därför har jag valt att kalla min konst för Energy Art.

Min process brukar börja genom att jag mediterar och kommer i balans. Jag låter tanken vila och har tillit till att impulsen inifrån leder mig framåt i det okända. Utanför mig, på duken, blir det okända känt och jag kan lära mig att känna den delen av mig. Helt enkelt låta det inre prata med mig. Resultaten av mitt inre budskap slutar aldrig att förvåna mig.


Jag är självlärd men har inspirerats och utvecklats genom kurser i Vedic Art samt kurser på Medborgarskolan och ABF.


Jag håller ibland kreativa workshops med fokus att få kontakt med din kreativitet och låta ditt inre uttrycka sig på duken eller pappret.

Utställningar

 

Karins Hus, Henån, Orust, juli 2019


Alvikstorpet, Alvik, januari 2014

 

Café Hängmattan, Södermalm Stockholm, september 2012

2 wokshops i Energy Art under utställningen.

 

Galleri Kocks, Stockholm, hösten 2011

 

Galleri 40, Stockhom, hösten 2011

 

Galleri Törnfågeln, Västertorp, april 2011

 

Galleri Törnfågeln, Västertorp, november 2010

 

Winterviken, Aspudden, Stockholm, 6/6-29/8 2010

 

Öppen ateljé och utställning, Bredäng, april 2010

 

Konstbussen, i samarbete med Parkteatern, Stockholm, sommaren 2009

 

Orustsalongen, jurybedömd, Henån, Orust, juli 2009

 

Ateljé Ciresia, Stockholm, december 2008

 

Atelje Mosebacke, Stockholm 2008

 

FO-KO (Folk och Konst), Stockholm 2008

Copyright Marina Stenblock 2019

MARINA STENBLOCK

Artist / Stockholm

info@marinastenblock.com